Kirahvi Mainion tarinat -kirjasarja syntyi sijaishuollossa asuvien lasten kokemuksista

Sijaishuollossa asuvien lasten kokemuksista syntyi Kirahvi Mainion tarinat -kirjasarja Kirahvi Mainio kasvoi kirahviäidin masussa, ja asuu nyt elefanttiperheessä tiikerinpentu Erkko Kekkosen ja elefanttiveli Krokotiilin kanssa. Kirahvi Mainio -kirjasarja on tehty vahvistamaan pienen lapsen osallisuutta sijaishuollossa. Kirjat on luotu yhdessä 3–5-vuotiaiden lasten kanssa, jotka ovat tuottaneet kirjoihin sisältöä omien kokemustensa pohjalta. Lapset ovat nimenneet hahmot ja koekäyttäneet kirjan ennen sen julkaisemista. Sijaishuollossa asuville pienille lapsille suunnatut tarinat soveltuvat myös adoptioperheiden lapsille.

Kirjasarjan ensimmäisen osan Tärkeä koti teemoina ovat koti ja lapsen perustarpeet. Kirjan avulla voi ottaa puheeksi ja käsitellä kotiin liittyviä asioita yhdessä sijaishuollossa asuvan lapsen kanssa. Toisen osan, Melkoinen myräkkä -kirjan teemoina ovat turvallisuus ja pelot. Kirja kannustaa ottamaan pelot puheeksi ja varmistamaan, että lapsella on turvallinen olo.

Tutustu ja osta Tärkeä koti -kirja

Tutustu ja osta Melkoinen myräkkä -kirja

Tärkeä koti ja Melkoinen myräkkä saatavilla myös kirjapakettina

Kirjasarja tarjoaa lapselle mahdollisuuden käsitellä omaa elämäänsä perhehoidossa ja auttaa lasta sanallistamaan kokemuksiaan tarinoiden maailman kautta. Kirahvi Mainion hahmo mahdollistaa lempeän tavan käsitellä vaikeita asioita ja auttaa vahvistamaan lapsen ja hänelle tärkeiden ihmisten välisiä suhteita. Kirjat ovat työväline perhehoitoon sijoitetun lapsen kanssa työskentelyyn ja niiden lopussa on tehtäviä aiheen käsittelyä varten.

Kirjasarjan tekemiseen osallistuneet lapset olivat mukana SOS-Lapsikylän, Nuorten Ystävien ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän kanssa järjestetyissä kehittäjätapaamisissa. Elise Liikalan kuvittama ja taittama kirjasarja täydentyy neliosaiseksi vuoden 2019 aikana. Kirjan käytön tueksi kehitetään lisäksi koulutusta, jonka tavoitteena on vahvistaa pienen lapsen osallisuutta sijaishuollossa.

Pienten lasten kanssa tehtävästä kehittämistoiminnasta eli Kirahvityöstä voi lukea täältä.

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Hanna Särkiö, p. 044 715 0223, hanna.sarkio@pesapuu.fi.
kehittämispäällikkö Sari-Anne Paaso, p. 0400 547 233, sari-anne.paaso@pesapuu.fi.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitusehdot

1. Rekisteröityminen

1.1. Tilauksen tekeminen ei edellytä rekisteröitymistä. Ensimmäisen tilauksen yhteydessä kuluttajan tulee:
a) (Rekisteröityä kuluttajana Pesäpuu ry:n asiakasrekisteriin ilmoittamalla nimensä sekä muut pakolliset tiedot.)
b) Antaa suostumuksensa, että Pesäpuu ry rekisteröi henkilötiedot asiakasrekisteriinsä. Pesäpuu ry:n asiakastiedot ovat luottamuksellisia. Pesäpuu ry sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja muille kuin yhdistyksen sisäisille yhteistyökumppaneille.
1.2. Kuluttajan tulee noudattaa tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta verkkokauppaa käyttäessään.

2. Tilauksen sitovuus

2.1. Yhteydenpito osapuolten välillä tapahtuu joko sähköpostitse, kirjeitse tai puhelimitse. Kuluttaja sitoutuu tilauksensa tehtyään tarkkailemaan sähköpostiaan tilausvahvistuksen vastaanottamiseksi.
2.2. Sitova kauppasopimus tulee voimaan, kun Pesäpuu ry on sähköpostitse lähettänyt tilausvahvistuksen.
2.3. Kuluttajalla on oikeus sähköpostitse, kirjeitse tai puhelimitse ennen tilauksen toimitusta peruuttaa koko tilaus tai osia tilauksesta. Toimitus on tapahtunut, kun kuluttajalle on toimitettu osa tilauksesta tai ilmoitus, että tilaus on noudettavissa Postista.

3. Hinnat

3.1. Voimassaoleva hinta on hinta, joka on ilmoitettu Pesäpuu ry:n verkkokaupassa osoitteessa http://verkkokauppa.pesapuu.fi/. Voimassaoleva hinta on Euroissa (EUR). Pesäpuu ry pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.
3.2. Tilaukseen lisätään toimituskulut, jotka kattavat paketin toimittamiseen liittyvät kulut. Toimituskulut veloitetaan toimitustavan mukaan seuraavasti:

Paketti kuluttajille

Paketti toimitetaan Postin toimitusehtojen mukaan joko valittuun postitoimipaikkaan tai pakettiautomaattiin tai se toimitetaan kotiin päiväjakelun mukana.

  • Paino enintään 250 g, toimituskulut 4,00 euroa
  • Paino enintään 35 kg, toimituskulut 7,00 euroa
  • Paino yli 35 kg, toimituskulut 40,00 euroa

Huomioithan, että pakettiautomaatissa pakettia säilytetään seitsemän [7] vuorokautta sen saapumisesta, jonka jälkeen paketti palautuu Pesäpuulle noutamattomana.

Paketti organisaatioille

Paketti toimitetaan perille toimitusosoitteeseen tai PL-osoitteeseen.

  • Paino enintään 250 g, toimituskulut 5,00 euroa
  • Paino enintään 15 kg, toimituskulut 10,00 euroa
  • Paino enintään 25 kg, toimituskulut 15,00 euroa
  • Paino enintään 35 kg, toimituskulut 25,00 euroa
  • Paino yli 35 kg, toimituskulut 40,00 euroa

Nouto Jyväskylän toimistolta

Tilaus voidaan noutaa Jyväskylän toimistolta maksutta
Sovi noudosta toimiston henkilökunnan kanssa, toimisto@pesapuu.fi, 014-3322500

4. Toimitus

4.1. Lähetämme tilauksia kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja perjantaisin.
4.2. Mikäli tuote halutaan ehdottomasti tiettyyn päivään mennessä, on siitä mainittava erikseen, esim. tilauksen teon yhteydessä. Pesäpuu ry toimii toimituksen suhteen kuluttajien tarpeiden mukaisesti, mikäli se on kohtuudella mahdollista.
4.3. Mikäli kuluttaja ostaa tuotteita, jotka ovat tilapäisesti loppuneet, toimitetaan tilaus jälkitoimituksena.
4.4. Pesäpuu ry toimittaa tuotteita pääsääntöisesti Suomessa. Kaikki Pesäpuu ry:n toimitukset tapahtuvat Posti Oy:n välityksellä, elleivät kuluttaja ja Pesäpuu ry muuta erikseen sovi.

5. Maksuehdot

5.1. Maksu tapahtuu seuraavia maksutapoja käyttäen:

a) Verkkopankit ja Paytrail. Yksityishenkilöt maksavat tilauksen verkkokaupassa ostosten teon yhteydessä verkkopankkimaksulla tai muilla Paytrailin tarjoamilla vaihtoehdoilla.
b) Lasku organisaatioille. Maksu yritysten ja yhteisöjen kohdalla voidaan suorittaa laskulla.
c) Lasku yksityishenkilöille. Lähetetään aina ennakkoon. Maksusuorituksen tultua tilille, lähetetään tilaus.
d) Maksu maksukortilla noudettaessa tuotteet toimistolta. Yrityksille ja yhteisöille voimme kirjoittaa laskun.

6. Palautukset

6.1. Kuluttajalla on oikeus palauttaa käyttämättömät tuotteet neljäntoista (14) päivän kuluessa tuotteen/tuotteiden vastaanottamisesta, vastaanottamispäivä poislukien. Palautettavan tuotteen ja tuotepakkauksen tulee olla olennaisesti samassa kunnossa kuin sitä vastaanotettaessa.
6.2. Kuluttajan toivotaan tekevän palautusilmoitus sähköpostitse osoitteeseen toimisto@pesapuu.fi ENNEN tuotteen palauttamista. Palautus lähetetään osoitteeseen Pesäpuu ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä. Kuoreen tunnus "asiakaspalautus".
6.3. Noutamattomat, Pesäpuu ry:lle takaisin palautuvat lähetykset. Noutamattomista ja mahdollisesti kuluttajalle uudelleen lähetettävistä tilauksista aiheutuvat ylimääräiset kulut veloitamme asiakkaalta. Uudelleen lähetetystä tilauksesta veloitamme 10 euroa. (Huom! Mikäli lähetyksen vastaanottajaa ei ole tavoitettu jakelun yhteydessä tai lähetystä ei ole noudettu Postista, Posti säilyttää lähetystä vain seitsemän [7] vuorokautta, minkä jälkeen paketti palautuu lähettäjälleen.)

7. Kuljetuksessa rikkoutuneet lähetykset

7.1. Toisinaan voi käydä niin, että huolellisesta pakkaamisesta huolimatta postikuljetuksen yhteydessä paketit voivat vaurioitua. Siksi on hyvä jo pakettia noudettaessa tarkistaa sen kunto postivirkailijan läsnäollessa. Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa ja mikäli myös tilattu tuote/tuotteet ovat vaurioituneet, tee postikonttorissa heti asiasta vahinkoilmoitus. Ota tämän jälkeen yhteyttä toimistoomme sopiaksesi uuden tuotteen toimittamisesta.

8. Reklamaatio

8.1. Mikäli kuluttajalle on toimitettu väärä tuote, tuote on vaurioitunut tms., tulee kuluttajan ilmoittaa asiasta kohtuullisessa ajassa Pesäpuu ry:lle, joko sähköpostitse osoitteeseen toimisto@pesapuu.fi  tai postitse osoitteeseen Pesäpuu ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä. Palauttaminen tapahtuu reklamaation tekemisen jälkeen. Saatuaan palautetun tavaran, Pesäpuu ry lähettää vastaavanlaisen tuotteen palautetun tuotteen tilalle tai palauttaa jo mahdollisesti maksetun kauppahinnan viipymättä asiakkaalle.

9. Ylivoimainen este (Force majeure)

9.1. Pesäpuu ry ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy Pesäpuu ry:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta, kuten sodasta, luonnonmullistuksesta, vienti- tai tuontikiellosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta Pesäpuu ry:n toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta.

10. Riitojen ratkaisu

10.1. Tästä etäkauppasopimuksesta aiheutuviin riitoihin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

11. Rekisteriseloste

11.1. Lakisääteinen rekisteriseloste.

Rekisterinpitäjä: Pesäpuu ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä
Rekisterin nimi: Pesäpuu ry:n asiakasrekisteri
Rekisterin tarkoitus: Asiakassuhteen hoitaminen
Rekisterin sisältämät tiedot: Henkilön etu- ja sukunimi, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja salasana sekä muita tilauksen ja uutiskirjeiden toimittamiseksi tarvittavia tietoja.
Tietolähteet: Asiakas syöttää tiedot itse
Rekisteriasioita hoitava yhteyshenkilö: Pesäpuu ry, Kaisu Saastamoinen,
puh. (014) 332 2500, toimisto@pesapuu.fi
Rekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Tiedot tallentuvat palvelimelle, jonne vain rekisteriasioita hoitavalla henkilöllä on käyttöoikeudet. Tiedot on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.